03
ag.
09

Després d’un any

Ara ja fa un any vaig engegar com a traductora autònoma. No podria dir, en vista dels resultats, que  la decisió hagi estat d’allò més rendible en termes econòmics, però sí que ho ha estat en termes de satisfacció, de saber que faig –gosaria dir «bé»- allò que m’agrada fer.

No crec que cap de les persones que ens dediquem a la traducció com a activitat professional per compte propi, pensem que amb aquesta feina «farem l’agost». De fet, si considerem les hores que podem passar-nos per resoldre una paraula que ens lleva el son, l’exercici d’humilitat a què ens enfrontem cada vegada que se’ns presenta un nou projecte, en haver de reconèixer que no n’hi ha prou amb la noció superficial que tenim de la matèria, i la necessitat de complir els terminis amb prou temps de marge per estalviar-nos imprevistos de darrera hora, ja tenim prou motius per qüestionar si l’esforç s’ho val. I, tot i així, la majoria seguim endavant, perquè ens agrada i perquè sabem que nosaltres responem dels resultats de la nostra feina.

Per tot això, i malgrat alguns dies – diguem-ho clar – sense «vendre una escombra» i gestions aparentment sense resultats positius,  no puc deixar de mostrar el meu agraïment cap a aquells que m’heu fet confiança i donat l’oportunitat de seguir endavant i d’obrir-me pas en un ofici tan engrescador com la traducció.

Salut!

*Nota de la traductora: Sóc conscient que aquest no és un missatge comercial, sinó del tot personal, i potser excessivament sentimental. Als i a les col·legues de professió, us demano que vulgueu disculpar-me’n i que entengueu que no ofereixo res més que una visió estrictament personal a partir de l’experiència viscuda d’un any que m’ha portat moments de tot i que, sobretot, m’ha refermat en el convenciment que cal seguir «picant pedra».

Anuncis

0 Responses to “Després d’un any”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


Arxiu

Categories

Anuncis

%d bloggers like this: